Toдор Батков: Един играч на Левски продаде мача със Спортинг

снимка: Булфото

Президентът на Левски Тодор Батков направи шокиращото разкритие, че двубоят на "сините" срещу Спортинг през есента на 2010-та година е бил уговорен.

 

Според него пръст в крайния изход от срещата има тото мафията, защото имало големи залози за загуба на Левски с 5 или повече гола - в действителност тогава клубът регистрира тежко поражение с 0:5.

 

Доводите на Батков са, че тимът е допуснал прекалено елементарни голове във вратата си, като в същото време индиректно намекна (без да назовава имена), че вратарят Георги Петков умишлено е допуснал толкова попадения.

 

По-късно след злополучния мач със Спортинг самият Петков беше отстранен от "Герена", а изявите му в срещата бяха критикувани жестоко.

 

"Имах съмнения за два мача на Левски и за двата опасенията ми се потвърдиха. Първият е свързан с Казанската афера, когато загубихме от ЦСКА (б.р. - 0:2 през есента на 2009 година). Вторият е този със Спортинг в Лисабон.

 

Получих информация, че за срещата в Португалия са били направени големи залози на един специфичен залог - за загуба на Левски с 5 и повече гола.

 

Предполагам, че залозите са направени от свързани с наши футболисти хора, от самите играчи или конкретно от един от тях. Няма да му казвам името, но всички знаете за кого става дума", заяви Батков пред БНТ.