Левски се договори с Кевин Бру

снимка: usbco.com

Левски се разбра с дефанзивния халф Кевин Бру и националът на Мавриций ще премине на стадион "Георги Аспарухов". Договорът между играча, който притежава френски паспорт и "сините" ще бъде подписан през следващата седмица.

 

По-рано днес бившият футболист на Булон дойде в София, за да премине медицински прегледи.

 

Изпълнителният директор на Левски Иво Тонев обяви, че играчът ще се прибере в родината си при своето семейство и до два дни ще даде окончателен отговор относно трансфера.

 

"Трансферът на Кевин Бру е почти сигурен. Аз, Дончо Донев и Илиан Илиев наблюдавахме този играч през последните няколко месеца и имаме доста добра представа за неговите качества.

 

Всички предстоящи трансфери в Левски са съгласувани между треньорите, ръководството и скаутите", заяви Иво Тонев, цитиран от БТА, след приключване на преговорите.

 

23-годишният Бру добави, че е останал приятно изненадан от отношението към него: "Впечатлен съм от добрата организация в Левски. Проучих отбора и ми хареса много, но най-вече публиката".

 

Ако националът на Мавриций подпише, той ще бъде второто ново попълнение в Левски, след като "сините" вече привлякоха Станислав Ангелов.

 

В последните дни се появиха информации, че Левски ще се опита да привлече Цветан Генков и Димитър Макриев, но Иво Тонев обясни, че това са само слухове и те не са верни.

 

"Няма такава вероятност. Исканата от Висла сума за трансфер е прекалено голяма, а и ние нямаме възможност да осигурим заплатата му. Генков е най-добрият български централен нападател и ние сме близки, но няма как да го привлечем в Левски в момента.

 

Може би ще подпишем със 7 или 8 нови играчи, но имената на спряганите за Левски играчи не са верни. Макриев също не е приоритет", завърши Тонев.


Кевин Бру е роден на 12 декември 1988 година в Париж. Висок е 184 сантиметра и тежи 72 кг. Започва кариерата си в прочутата школа Клерфонтен, откъдето е преминал и бившият нападател на Левски Гара Дембеле.

 

Първият си професионален договор той подписва с Рен през 2004 година, където записва мачове във френския елит. Той обаче не успява да се пребори за титулярно място в тима от Лига 1 и играе под наем в няколко тима от втора лига.

 

През 2010 година преминава в редиците на Дижон, а последният сезон се подвизава в Булон, за който има 30 мача и 2 попадения.

 

Кевин Бру има и няколко мача за националните гарнитури на Франция до 18 и до 19 години.

 

Последният мач, в който е играл, е на 18 май срещу Монако, в който дори бележи попадение.