Гриша Ганчев обвинен в закана за убийство

снимка: Булфото

Ловешкият бизнесмен Гриша Ганчев и мажоритарен собственик на ПФК Литекс е обвинен за закана за убийство, съобщиха за БТА от прокуратурата.

 

Ганчев е обвинен за ръководител на организирана престъпна група, създадена с цел да извършва престъпления срещу данъчната система и за закана за убийство.

 

Според събраните до момента доказателства Гриша Ганчев е ръководил престъпната структура, за която на 11 май 2012 г. бяха привлечени като участници общо шестима души - сред тях и синът му Данаил Ганчев.

 

Гриша Ганчев е обвинен и за отправена закана за убийство към директора на Националната агенция за приходите Красимир Стефанов. Спрямо Ганчев е определена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 500 000 лева.

 

Наложена му е и забрана да напуска страната. Ганчев е собственик на четирикратния шампион на България- ПФК Литекс (Ловеч), като под негово ръководство бяха спечелени титлите през 1998, 1999, 2010 и през 2011-а година.

 

Веднъж тимът завърши на 2-о място, а четири пъти е печелил и Купата на България- през 2001, 2004, 2008, 2009. През 2010-а година оранжевите вдигнаха и Суперкупата на България, а визитката им се допълва и от 16 участия в европейските клубни турнири.

 

Вижте кои играчи се очаква да акостират в ЦСКА от Литекс.

 

Стадионът в Ловеч, който има лиценз от УЕФА и е един от най-модерните в България, ще стане собственост на общината.

 

Ганчев и Димитър Борисов се очаква да подпишат договор за грандиозна сделка и ловешкият бизнесмен да получи 40% от ЦСКА.

 

Засега обаче от управата на "армейците" отричат за подобна сделка между тях и собственика на Литекс.