Христо Стоичков гледа към президентския пост в БФС

снимка: Булфото

Старши-треньорът на Литекс Христо Стоичков призна в телевизионен ефир, че идеята да стане президент на Българския футболен съюз не му е чужда.

 

През тази пролет Христо Стоичков навлезе в силен конфликт с настоящия ръководител на БФС Борислав Михайлов, като двамата си размениха гневни думи чрез медиите. Вземайки участие в предаването "Нека говорят" по bTV, Камата призна в прав текст, че може да се кандидатира за президент на футболния съюз.

 

"Първо бих направил един сондаж сред президентите на клубовете, защото са нужни промени, трябва да върнем обичта на хората, стадионите да бъдат пълни, както беше по наше време. В последните 15 години не мислим и затова стигнахме дотук. Не изключвам възможността да застана начело на БФС. Ако всички са съгласни - президенти, публика, шефове - това може да стане, ако не ме искат хората, няма защо да се завирам в блатото", заяви Стоичков.

 

Бъдещето на Христо Стоичков в Литекс е поставено под сериозна въпросителна, имайки предвид, че през следващия сезон "оранжевите" вече няма да се ползват със солидната помощ на благодетеля си Гриша Ганчев. По всяка вероятност и Христо Стоичков ще напусне Града на люляците.

 

„Ситуацията е такава, че трябва да отмине малко време. За г-н Ганчев най-голям приоритет е неговия син - няма какво да се заблуждаваме. Футболът отива на второ, на трето място за него", каза Камата.