"Сините" фенове са се опитали да линчуват играчите си след мача с Литекс

снимка: SPORTA.BG

Феновете на Левски са опитали да се саморазправят с футболистите след края на дербито в Ловеч. След загубата с 0:1 от Литекс част от привържениците на столичани са пресрещнали клубния автобус на "сините" на 15 километра от Ловеч на връщане към София, съобщиха от областната дирекция на полицията в Ловеч.

 

Само бързата намеса на органите на реда и направената организация са предотвратили инциденти. Запалянковците са се опитали да препречат движението моторни превозни средства.

 

От полицията веднага са пренасочили автобуса на Левски през Плевен за София, а феновете са ескортирани до границата с Областна дирекция на МВР - София.

 

От полицията съобщиха още, че при влизане на стадиона и по време на самия мач от синята агитка са хвърляни камъни, стъклени бутилки от бира и метални кутии от безалкохолни напитки. Част от феновете са изкъртили метален парапет и са хвърляли метални части от него към полицейските служители.

 

По време на срещата феновете запалиха димки, огньове и хвърляха пластмасови празни бутилки от минерална вода към вратаря на Литекс. Няма пострадали полицейски служители и арестувани фенове.