БФС настоява за по-големи наказания за допинга в ЦСКА

снимка: SPORTA.BG

Българският футболен съюз ще настоява за по-големи наказания за тримата футболисти на ЦСКА (Румен Трифонов, Костадин Стоянов и Тодор Янчев), които са уличени в употреба на допинг.

 

"Пуснахме жалба и чакаме решенията. Настояваме за доста по-високи наказания. Лично мое мнение е, че наказанията са ниски и не отговарят на степента на нарушенията", каза вицепрезидентът на българския футболен съюз Атанас Фурнаджиев след днешното заседание на Изпълкома на централата.

 

Изпълнителният директор Борислав Попов разясни и правото на БФС да обжалва. "БФС има право да обжалва. Лятото на миналата година Министерски съвет прие нова наредба за допинга. В тази наредба, която е държавен нормативен акт, е записано, че право на обжалване по всички действия по процедурата имат лицензираната федерация, към която е картотекиран състезателят и антидопинговият център. Възползвали сме се от това право", обясни Попов, цитиран от БТА.

 

"Ние не искаме нещо, което да ни задоволи. Искаме справедливо наказание. С тази тримесечна санкция реално това липсва, защото тези месеци са почивка и те ще пропуснат само 2-3 мача, което е един обикновен червен картон. Справедливото наказание не е от 3 месеца", каза още Фурнаджиев.