Майка Ричардс: Юнайтед се страхува от нас, липсва ми яростта на дербитата

галерия:

Бранителят на Манчестър Сити Майка Ричардс вярва, че Юнайтед се страхува от основния си претендент за титлата тази година - а именно тимът на „гражданите". Този уикенд двата градски съперника ще се изправят един срещу друг на „Олд Трафорд" в спор за първото място и до голяма степен за разпределението на позициите в челото до края на календарната година.

 

Сити има преднина от две точки на върха в класирането, но предстоящият сблъсък ще бъде уникален, поради една любопитна причина - за първи път от доста време на трибуните в „Театъра на мечтите" няма да има онзи дразнещ плакат, който напомняше, че Сити няма спечелен трофей от 35 години.

 

„Всички в Юнайтед осъзнават, че ние сме заплаха за тях, въпреки че не го признават", заяви 23-годишният Ричардс пред Manchester Evening News. "Демонстрирахме класа, която ги накара да махнат онзи плакат - така че ние се изсмяхме последни."

 

„Ние няма да почнем да парадираме, че ще спечелим този или онзи мач, но те ни наричат „шумните съседи" - мисля, че ги е страх от нас."

 

Ричардс сподели, че му липсва яростта на дербито на Манчестър, която се изразява в твърдите единоборства, които „всеки харесва".

 

„Последните четири дербита не бяха никак яростни. Но преди четири години единоборствата бяха направо абсурдни и искам да видя такива неща отново. Това прави мачът по-специален. Искаме да гледаме красив футбол, но всеки харесва добрия шпагат."

 

„По-трудно е в днешно време, защото, когато правиш шпагат срещу някого, веднага те критикуват. Предпочитах тези ожесточени дербита - ако е фаул, ясно е, че реферът ще го отсъди, но единоборство 50 на 50 трябва да бъде оставено."

 

„Преди отивахме на „Олд Трафорд" и ни биеха винаги, но последните две години дори надиграваме съперника си на собствения му стадион, така че това показва колко сме израснали. Демонстрираме прогрес и вече искаме да разиграваме топката и да се съревноваваме."

 

„Преди просто нареждахме 11 души около наказателното поле и се отбранявахме, пък ако се отвори шанс да атакуваме - хубаво. Ако питате Манчини, той иска да спечели мача. Миналият сезон ни наричаха негативни и скучни, но сега сме напълно противоположното."