Шмайхел защити Де Хеа от "смехотворните критики" след мача със Сити

галерия:

Легендарният страж на Манчестър Юнайтед Петер Шмайхел защити младия си колега Давид Де Хеа от критиките, които засипаха новодошлия вратар в първото му по-сериозно изпитание с фланелката на „червените дяволи".

 

Де Хеа допусна два гола в мрежата си в мача за „Къмюнити Шийлд" срещу градския съперник Сити миналия уикенд, което предизвика злите езици да подложат под съмнение успешното бъдеще на младия страж в Юнайтед. В отговор на тази несправедливост, Шмайхел наруши мълчанието си, въпреки че бе обещал да не коментира бившия играч на Атлетико Мадрид.

 

„Бях дал дума да не се намесвам в ситуацията с Де Хеа, но не успях да се въздържа от коментар, четейки написаното за него в пресата", заяви датската легенда пред The Mirror. "Мисля, че е несериозно и дори смешно да коментираш и критикуваш представянето на някого след само един изигран мач. Давид ще получи още много шансове за изява, нека не го подлагаме на излишно напрежение".

 

Шмайхел не пропусна да приветства другото ново попълнение на „Олд Трафорд" - Ашли Йънг и му предрече светло бъдеще с отбора на Юнайтед.