Сър Алекс потвърди, че не смята да се разделя с никой от нападателите си

галерия:

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън потвърди пред английската преса, че на този етап не възнамерява да се разделя с нито един от своите нападатели, въпреки факта, че в момента те наброяват седем на брой.

 

Квартетът от миналия сезон - Уейн Рууни, Димитър Бербатов, Хавиер Ернандес и Майкъл Оуен бе допълнен от още трима души, завърнали се след престой под наем в различни клубове - Дани Уелбек, Федерико Македа и Маме Бирам Диуф.

 

И въпреки, че Алекс Фъргюсън сам признава, че би му било трудно да даде достатъчно игрово време на всичките си футболисти в атака, шотландецът добави, че не планира да отзове някой от тях в близко бъдеще. Това би трябвало отново да говори, че българският нападател Димитър Бербатов все пак ще остане на "Олд Трафорд", въпреки изтичащия му контракт през лятото на 2012. Интерес към българина проявява френският Пари Сен Жермен, като наскоро дори едно не особено успешно интервю на сър Алекс доведе до спекулации, че той е готов да пусне благоевградчанина в Париж.

 

"Не съм недоволен от настоящата ситуация, нито пък ще се оплаквам. Някои клубове предпочитат да имат дори седем нападателя", коментира Фърги.

 

"Ще компенсираме, опитвайки се да бъдем сигурни, че всички тренират добре и очакваме те да останат тук и след края на трансферния прозорец. Освен това, никога не можеш да знаеш кога ще бъдеш застигнат от контузии и травми. За момента нямам намерение да правя промени", добави легендарният шотландец.