BBC: Коринтианс подобри офертата си за Карлос Тевес

галерия:

снимка: mcfc.co.uk

Бразилският гранд Коринтианс е повишил офертата си за капитана на Манчестър Сити Карлос Тевес, след като "гражданите" вече отхвърлиха предложение на стойност 35 милиона паунда за своя нападател, съобщава днес BBC.

 

Новото предложение на бразилците е на стойност 39 милиона, въпреки факта, че Сити твърдо закова цена от 50 милиона за голмайстора на Висшата лига.

 

"Зная, че вече има подобрена оферта към Манчестър Сити за Тевес", заяви агентът на голмайстора Киа Джорбачиан. "Но предложението дойде едва в петък, поради което всичко се намира в много ранен етап", добави той.

 

Както е известно, Тевес вече потвърди желанието си да напусне Йистландс това лято, като завръщане в Южна Америка също влиза в плановете му. На този етап обаче все още е съмнително, дали ръководството на Сити ще отстъпи от желаните 50 милиона английски лири, особено и имайки предвид, че до затварянето на летния трансферен прозорец остава месец и половина.

 

Коринтианс пък се ползва с мощна финансова подкрепа от своите спонсори, което позволява на бразилския клуб да предложи подобна сума за своя бивш футболист. "Кариоките" регистрираха сериозни приходи и от наскоро подписан, тлъст телевизионен контракт, който може да върне Карлос Тевес в страната на кафето.

 

В случай, че Сити изпълни желанието на аржентинеца и му позволи да напусне, то сънародникът му Серхио Агуеро е смятан като един от основните варианти за негов заместник на "Сити ъф Манчестър". Кун също, подобно на Тевес, вече изрази желанието си да бъде продаден през това лято, а Атлетико Мадрид оценява перлата си на 45 милиона паунда.