Шанхай Шенхуа се похвали, че е подписал с Дрогба

снимка: БТА

Дидие Дрогба вече е играч на Шанхай Шенхуа, след като самият президент на китайския отбор Жу Юн се похвали, че е подписал с 34-годишния нападател от Кот д'Ивоар.

 

Легендата на Челси е свободен трансфер, а договорът му с азиатския клуб е за две години и половина, като заплатата му е впечатляваща - 9.5 милиона паунда за сезон.

 

Според Жу Юн, самият играч официално ще обяви сделката на собствения си сайт. Воденият от Диего Марадона арабски отбор Ал Васъл също се интересуваше от национала на Кот д'Ивоар, но офертата на китайците е била далеч по-примамлива.

 

По този начин Дрогба отново ще заиграе заедно с бившия си съотборник от Челси Никола Анелка.

 

Oще вчера се появиха информации, че тъмнокожият голаджия е решил бъдещето си и ще заиграе в Азия до броени часове.

 

Амбициозният проект на Шанхай Шенхуа не включва единствено гръмки трансфери на световни звезди - миналият месец клубът уволни треньора си Жан Тигана и подписа с аржентинския специалист Серхио Батиста.

 

Дрогба и Анелка ще имат за задача да изведат отбора си до върха в китайската Суперлига, защото Шенхуа в момента се намира на 12-то място от общо 16 подвизаващите се в елита.

 

Самият нападател на Кот д'Ивоар завърши кариерата си в Челси по най-добрия начин - вкара изравнителен гол във финала за Шампионската лига в 89-ата минута, а след това реализира решителната дузпа, за да осигури триумфа над Байерн Мюнхен.