Реал Мадрид с офанзива за Лука Модрич

Новият шампион на Испания Реал Мадрид и старши треньорът Жозе Моуриньо вече работят по селекцията за следващия сезон, въпреки че и в сегашния си състав „кралския клуб" е сред най-големите страшилища в Европа.

 

Деветкратните европейски клубни шампиони ще се опитат да подсилят халфовата си линия със звездата на Тотнъм и националния отбор на Хърватия Лука Модрич. Ръководството на „лос бланкос" е готово да предложи 25 милиона паунда за талантливия полузащитник, който натрупа солиден опит по терените в Англия, както и в Шампионската лига през сезон 2010/11, твърди вестник „The sun".

 

Най-вероятно сумата, която са готови да извадят испанците, ще дойде от евентуалния трансфер на бразилския плеймейкър Кака. През този сезон носителят на „Златната топка" с екипа на Милан за пореден път не показа нищо с екипа на Реал Мадрид и Жозе Моуриньо е твърдо решен да се отърве от бразилския феномен, който с е доказа като един от най-големите трансферни провали на столичани в ерата „Флорентино Перес".

 

Той бе привлечен за умопомрачителните 68 милиона през 2009-а година от Милан, но дори за момент не се доближи до формата, която показваше с екипа на „росонерите". За почти сигурен нов тим на Кака се спряга френският ПСЖ, който най-вероятно ще загуби титлата във Лига 1 през този сезон, но стяга силна селекция за Шампионска лига догодина.

 

С парите от бразилския провал Реал ще се опита да си осигури услугите на Модрич, който може да играе на всеки пост в полузащитата на отбора. Проблемът е, че „шпорите" оценяват своята звезда на минимум 32 милиона паунда, но Моуриньо най-вероятно ще предложи и Ласана Диара като част от сделката.

 

През миналото лято президентът на Тотнъм Даниел Леви блокира трансфера на хърватина в Челси за 40 милиона, но сега нещата са по-различни от тогава. За огромно съжаление на „шпорите" тимът на Абрамович спечели снощи Шампионската лига, което автоматично означава, че Челси ще вземе квотата на Тотнъм в следващото издание на най-силния клубен турнир.

 

Освен това 26-годишният национал все още не е подновил договора си с отбора и е заявил, че ще мисли за бъдещето си след Евро 2012. След като Тотнъм отново няма да играе в Шампионска лига, се очаква звездите като Гарет Бейл и Модрич да напуснат през лятото. Уелсецът е желан от Барселона и Манчестър Сити, докато в битката за хърватина със сигурност ще се включи и Челси.