В Турция отново спрягат Бербатов за сигурно попълнение на Галатасарай

Българинът Димитър Бербатов е все по-близо до трансфер в турския Галатасарай, съобщават медиите в Турция.

 

Според различни издания, турският президент на Галатасарай Юнал Айсал е заявил, че „в тима скоро ще бъде привлечен добър централен нападател. Имаме нужда от по-голяма дълбочина в предни позиции."

 

Турските журналисти припомнят, че през последните месеци агентът на Бербатов Емил Данчев е говорил два пъти с президента Айсал за възможностите по трансфера на Димитър Бербатов

 

Анализите на медиите в Турция показват, че бъдещето на Милан Барош не е сигурно. Нападателите Атеш и Елмандер със сигурност остават в клуба. Младите Серджан Йълдъръм и Мехмет Батдал може отново да получат шанс в някой друг отбор под наем.

 

Както е известно голмайсторът на Англия за изминалия сезон Димитър Бербатов бе жестоко пренебрегван от сър Алекс Фъргюсън и българина получи нищожен шанс за изява в тима на Манчестър Юнайтед през този сезон. Също така сумата, която се спряга в Англия за негов трансфер е около 6-8 милиона евро.

 

 
За интерес на Галатасарай се говори от много време. Амбициите на тима са много сериозни особено след огромните скандали, които разтърсват Фенербахче и турската лига. В Галатасарай миналото лято пристигнаха Йохан Елмандер, Емануел Ебуе, Фернандо Муслера и Фелипе Мело, който е под наем.

 

За интерес към Бербатов се говори още в отборите на Борусия Дортмунд, Ювентус, ПСЖ, Ливърпул. Лацио и Леверкузен.