Венгер: Не можем да си позволим да загубим Ван Перси

снимка: Guliver/Getty Images

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна, че клубът не поже да си позволи да загуби Робин ван Перси, след като холандецът изведе „топчиите" до победа с 2:1 като гост на Ливърпул днес.

 

Ван Перси отбеляза и двете попадения за Арсенал и увеличи сметката си на 35 гола във всички турнири през този сезон за клубния и националния си отбор.

 

Домакините бяха повели след автогол на Лоран Косиелни, а загубата от прекия им кокурент на практика сложи край на надеждите на Ливърпул за място в топ 4 на Премиършип.

 

„През второто полувреме си мислех, че ако резултатът се запази 1:1 до 80-та минута, нищо не се знае, ние имаме необходимата класа да създадем положения", заяви Венгер за Sky Sports след срещата.

 

„След почивката имахме възможности, проблемът беше, че през първото полувреме не бяхме в мача. Имахме късмет, че губихме само с 1:0 на почивката, защото преднината им можеше да бъде и по-изразителна.

 

Но когато видиш, че топката попада в краката на Ван Перси, знаеш, че той може да отбележи специален гол и той го направи днес.

 

Няма как да си позволиш да загубиш толкова класен футболист, във всеки мач той измисля нещо специално.

 

Победата запазва високото ни самочувствие и сега се намираме в добра серия. В нелоша позиция сме да направим невъзможното във вторник срещу Милан."

 

Арсенал загуби първият осминафинал от Шампионската лига срещу „росонерите" с 4:0 на „Сан Сиро".