Рио Фърдинанд благодарен на феновете на Челси за освиркванията

Защитникът на Манчестър Юнайтед Рио Фърдинанд благодари на феновете на Челси за освиркванията към него, които са помогнали на тима му да се върне в мача на „Стамфорд Бридж" снощи.

 

„Червените дяволи" изоставаха с 0:3 пет минути след почивката на сблъсъка от Премиършип, но две реализирани дузпи на Уейн Рууни и гол на Хавиер Ернандес донесоха точката на Юнайтед.

 

Фърдинанд, чийто по-малък брат Антон е в центъра на расистки скандал с Джон Тери, бе освиркван по време на мача.

 

По-късно обаче защитникът даде своя отговор в социалната мрежа twitter, където написа: „Днес бях освиркван от фенове на Челси - браво на тях. Благодаря, че помогнахте на мен и на момчетата. Това е като гориво за мен!"

 

Смята се, че по трибуните са били чути скандирания на „Рио Фърдинанд, брат ти е п***а" в знак на подкрепа към Джон Тери, който отсъстваше поради контузия.

 

Миналата седмица Футболната асоциация на Англия отне капитанската лента от Тери след обвиненията в расизъм миналия октомври, а процесът на защитника на Челси бе отложен за 9 юли.

 

Мениджърът на „сините" Андре Вилаш-Боаш заяви: Дискриминационното и агресивно поведение трябва да бъде осъждано, но от феновете на отбора не може да се очаква да подкрепят противниковите играчи."