Мартин Петров и Болтън съкрушиха Ливърпул

галерия:

снимка: БТА

Болтън постигна най-бляскавата си победа в Премиършип и надигра безпомощен Ливърпул на „Рийбок Стейдиъм" с 3:1. Мартин Петров започна като титуляр и изигра много силен мач за домакините, като участваше дейно в атаките и в отбраняването на преднината на тима си.

 

Успехът на Уондърърс им позволи да излязат от зоната на изпадащите, след като вече събраха 19 точки и изпревариха с 1 Уулвърхямптън и Блекбърн за 17-ата позиция в класирането. Ливпърул регистрира пето поражение в Премиършип и остава на седмо място с 35 точки, като амбициите на Кени Далглиш за прогрес до зона „Лига Европа" бяха доста компрометирани.

 

„Червените" не успяха да осъществят сериозен натиск срещу опонентите си в нито един момент от мача, а разконцентрираното представяне на защитата предопредели негативния развой на двубоя. В трети пореден мач Ливърпул не успява да постигне победа и изпусна възможността да се възползва от равенството на Челси с Норич и загубата на Нюкясъл с 2:5 от Фулъм.

 

Още в 4-ата минута играчите на Оуен Койл поведоха в резултата чрез Марк Дейвис, който беше оставен необезпокоявано да направи рейд и да нахлуе в наказателното поле на гостите. Последвалият удар се отклони в гредата, преди да мине голлинията, но не остави шансове на Хосе Рейна - 1:0.

 

Чак в 29-ата минута Ливърпул съумя да отговори подобаващо на предизвикателството и да създаде напрежение в противниковата пеналтерия. Мърсисайдци претендираха за дузпа, след като топката се удари в ръката на Зак Найт, но реферът Кевин Френд подмина ситуацията.

 

В следващата атака отбраната на гостите беше напълно матирана с няколко находчиви подавания на играчите на Болтън. Крис Ийгълс пък с прекрасно прехвърлящо подаване изведе Найджъл Рио-Кокър сам срещу вратаря, за да може той да завърши хладнокръвно за 2:0.

 

Все пак, в 37-ата минута Крейг Белъми върна Ливърпул в мача, след като се промуши покрай Найт и Уитър, за да се озове очи в очи с Адам Богдан и да го матира - 2:1.

 

В 50-ата минута Мартин Петров центрира от ъглов удар, топката беше върната на точката за дузпа, където непокритият Гретар Стейнсон прониза Рейна за трети път - 3:1.

 

В 71-ата минута дойде най-чистата ситуация за гостите след почивката, но Керъл опропасти усилията на Стюарт Даунинг, който направи хубав пробив по фланга и му сервира топката. Бившият нападател на Нюкясъл обаче напълно се провали в опита си да отправи точен удар и резултатът не беше намален.

 

В 83-ата минута пък домакините можеха да реализират и 4-ти гол, но изстрелът на Крис Ийгълс се отклони в тялото на Мартин Шкъртел и премина на сантиметри от гредата.