Шок за Джон Тери - Кралската прокуратура го изправя пред съда

снимка: Guliver/Getty Images

Капитанът на Челси Джон Тери вече е обект на разследване от страна на Кралската прокуратура на Великобритания, след като английският национал се замеси в расистки скандал по време на двубоя с Куинс Парк Рейнджърс в Премиършип.


Тепърва ще стане ясно, дали бранителят наистина е обиждал на расистка основа състезателя на К.П.Р. Антон Фърдинанд, макар и самият Тери категорично да отрича подобни обвинения.


Първоначално случаят бе в ръцете на полицията, която започна разследване след получен сигнал, а събраните данни и доказателства бяха предадени на Кралската прокуратура. Челси и мениджърът на "сините" Андре Вилаш-Боаш бяха категорични, че ще застанат зад своя капитан, независимо от решението на прокурорите, дали футболистът да бъде официално разследван или не.


В крайна сметка Кралската прокуратура взе своето решение, а Джон Тери ще трябва да се яви пред съда на 1 февруари 2012.


"Посъветвах полицията на Лондон да повдигне обвинение на Джон Тери за нанесена расистка обида по време на двубоя с Куинс Парк Рейнджърс на 23 октомври. Доволен съм от събраните доказателства и съм уверен, че може да се стигне до присъда", коментира главният прокурор на Лондон Алисън Саундърс.


Новините за Джон Тери идват броени часове, след като Футболната асоциация на Англия наказа уругвайския нападател на Ливърпул Луис Суарес със санкция от 8 срещи. Обвинението отново бе за проява на расизъм, а потърпевш е бранителят на Манчестър Юнайтед Патрис Евра.


Относно случая "Тери" от ФА довериха, че ще изчакат приключването на полицейското разследване, преди да изразят официалното си становище.