Удинезе потопи ПАОК с три гола в Солун

снимка: БТА

Удинезе категорично надигра ПАОК при гостуването си в Солун и спечели с 3:0, за да продължи напред към осминафиналите на Лига Европа.

 

Дори без основния си реализатор Антонио Ди Натале и един от титулярните си халфове Маурисио Исла, фриуланите контролираха събитията на терена и заслужено постигнаха комфортен успех.

 

Първият мач на „Стадио Фриули" завърши 0:0 и така Удинезе ще се изправи срещу АЗ Алкмаар или Андерлехт в следващата фаза на турнира.

 

Невероятният изстрел на Антонио Флоро Флорес в 15-ата минута беше повратният момент в срещата, защото с него гостите от Апенините поведоха с 2:0. Преди това в 6-ата защитникът Данило бе засякъл с глава топката в мрежата след центиране на Джовани Паскуале от корнер.

 

До края на полувремето невнимателната игра на домакините в отбрана за малко не доведе до нови попадения във вратата им, но Флоро Флорес направи пропуски. Пак той обаче бе в основата на третия и последен гол в актива на Удинезе пет минути след почивката.

 

Мирослав Шаунцер фаулира нападателя на гостите в наказателното поле и Маурицио Домици реализира отсъдената дузпа, за да фиксира крайното 3:0.

 

Така Удинезе постигна своята най-изразителна победа като гост във втория по сила турнир на УЕФА. Фриуланите по всяка вероятност ще останат единствените представители на Италия в следващата фаза на Лига Европа, тъй като Лацио загуби първия мач срещу Атлетико Мадрид с 1:3.