Спектакъл на "Бернабеу" - Реал Мадрид сгъна Лион на четири (видео)

снимка: Guliver/Getty Images

Девекратният европейски шампион Реал Мадрид записа трета победа от три мача в група D на Шампионската лига, след като тази вечер "лос бланкос" се развихриха срещу френския Олимпик Лион, постигайки разгромна победа с 4:0 на своя "Сантяго Бернабеу". Головете за победителите бяха дело на Карим Бензема, Сами Кедира, Месут Йозил и Серхио Рамос.

 

Наставникът на домакините Жозе Моуриньо остави на пейката автора на шест гола в последните два мача Гонсало Игуаин, като вместо него шанс да се изяви на върха на атаката отново получи французинът и бивш футболист на Лион Карим Бензема. Таранът бе подкрепян от Кристиано Роналдо, Месут Йозил и Анхел Ди Мария, а като двойка в центъра на полузащитата действаха Шаби Алонсо и Сами Кедира.


Реми Гард от своя страна заложи на Бафетимби Гомис като изнесен в предни позиции, докато Мишел Бастош, Джими Бриан и Йоан Гуркюф действаха от по-задна позиция.


Реал Мадрид очаквано стартира срещата по-агресивно пред собствена публика, като гостите от Лион бяха подложени на сериозен натиск в първите минути. В 6' Ди Мария тества концентрацията на Лорис от дистанция, а две минути по-късно Бастош не успя да намери очертанията на вратата, стреляйки опасно с глава.


Натискът на „кралския клуб" продължи, като постепенно се стигна до 18', когато трибуните на „Бернабеу" изригнаха. Домакините изпълниха корнер пред вратата на Уго Лорис, Роналдо разсея някои от бранителите на Лион, а бившият футболист на „хлапетата" Карим Бензема бе на точното място, за да отбележи. За френския национал това бе и трети гол от три мача срещу някогашните му съотборници. В 27' Бафетимби Гомис бе изведен от Бастош на чиста позиция и вкара топката в мрежата, но страничният рефер сигнализира за засада.


В последните десет минути от полувремето, Лион се поотвори и изнесе играта по-напред от наказателното си поле, което и остави повече свободни пространства за футболистите в бели екипи. До нови голове до почивката обаче не се стигна.


„Кралския клуб" стартира вихрено второто полувреме, като резултатът бе удвоен едва две минути след подновяването на играта. Ревелиер се подхлъзна в неподходящ момент и позволи на Бензема да напредне с топка в краката. Нападателят от своя страна демонстрира, че не е егоист и намери Сами Кедира на чиста позиция, докато за немския национал остана най-лесното - да чукне топката в мрежата за 2:0.


Само осем минути по-късно, Реми Гард вече имаше пълни основания да се притеснява от евентуален разгром за неговия тим на „Бернабеу". Резултатът в испанската столица стана класически, а автор на гола бе Месут Йозил. Удар на Бензема бе париран, но топката се озова право в краката на немския национал, който я прати зад Лорис.


В следващите минути Жозе Моуриньо извърши някои смени и освежи своя състав, като в игра се появиха Рикардо Кака и Гонсало Игуаин, заменили съответно получилите овациите на „Бернабеу" Месут Йозил и Карим Бензема. В 67' Кака преодоля двама от футболистите на Лион и опита да парира Лорис, но топката излезе в страни от вратата.

 

Последният и четвърти гол в двубоя падна осем минути преди края на редовното време, когато точен за крайното 4:0 бе бранителят Серхио Рамос. Кака изпълни корнер пред вратата на "хлапетата", а испанският национал се възползва от слабата игра в защита на Лион, насочвайки топката към мрежата.