Сър Алекс недоволен от разконцентрирания Юнайтед и рефера на двубоя с Базел

галерия:

снимка: БТА

Мениджърът на Манчестър Юнайтед сър Алекс Фъргюсън съжали за изпуснатата победа при домакинството на „червените дяволи" на Базел от втория кръг на Шампионската лига.

 

Домакините се радваха на комфортен аванс след врата гола на Дани Уелбек през първото полувреме, но допуснаха швейцарците да направят пълен обрат, като все пак се добраха до точката с попадение на Ашли Йънг в добавените минути на срещата за крайното 3:3.

 

„Мисля, че Базел се върна в мача заради проявена небрежност от наша страна", заяви шотландецът след срещата. „Представихме се добре през първата част, но липсата на концентрация направо ни уби. Не бе справедливо да се молим за равенство след чудесното ни представяне на старта".

 

„Създадените възможности от Базел през първото полувреме трябваше да ни държат нащрек, за жалост обаче загубихме вниманието си и бяхме наказани за това", заяви сър Алекс, преди да коментира позитивите в играта на „червените дяволи" и отсъдената дузпа за нарушение на Антонио Валенсия, която изведе гостите напред в резултата.

 

„Освен слабости, в играта на Юнайтед се забелязват и доста хубави неща. Имахме своите силни моменти, но допуснахме три гола у дома и трябва да се поучим от грешките си. Не мисля, че Валенсия извърши нарушение, всички видяхме, че той се пребори за топката и не заслужаваше да бъде наказан. Разочароващо отсъждане на рефера, освен това той постоянно заставаше на пътя на топката, когато си подавахме. Явно и на него му се искаше да поиграе", изрази недоволството си от съдийството Фъргюсън.