Бенфика попари с 3:1 амбициите на Ники Михайлов и Твенте за Шампионска лига

галерия:

снимка: Guliver/Getty Images

Отборът на Твенте и Ники Михайлов отпадна от Шампионската лига след като загуби като гост с 1:3 и общ резултат 3:5 от тима на Бенфика. Холандският тим ще продължи участието си в Лига Европа.

 

Николай Михайлов започна като титуляр за своя отбор след като се възстанови от травма. Футболистите на Бенфика отбелязаха всичките си голове през второто полувреме като в герой се превърна младия белгиец Аксел Вицел.

 

Българският страж трябваше да се намесва още във втората минута, когато спаси удар на Пабло Аймар. Футболистите на Бенфика играха много силно и търсеха голове, с които да решат всичко в мача. Португалците разчитаха на атакуващ футбол, който за радост на публиката създаваше много положения. Това отвори работа на Николай Михайлов, който направи някои много силни спасявания.

 

Първото полувреме завърши без гол най-вече заради пропуските на Бефника и добрата игра на Михайлов. Португалците обаче стигнаха до гол веднага след началото на втората част. Младата звезда на тима Акес Вицел бе точен с прекрасен удар с гръб към вратата. Бразилският защитник Луизао покачи на 2:0 в 59-та минута след като засече с глава центриране от корнер.

 

Само седем минути по-късно Кардосо изведе перфектно Вицел, който напредна до границата на наказателното поле и би неспасяемо за 3:0 като топката се удари в гредата и влезе във вратата на Ники Михайлов.

 

Малко по-късно страхотна изява на Михайлов предотврати 4-ти гол във вратата на Твенте след много красив прехвърлящ удар на Пабло Аймар. В 85-та минута Руиз върна един гол за холандците след като с глава засече центриране от крилото.

 

Така Твенте ще очаква своите съперници в груповата фаза на Лига Европа на жребия в петък, докато Бенфика за пореден път ще участва в групите на Шампионската лига

 

 

Резултати от останалите срещи тази вечер в ШЛ:

 

Рубин - Лион 1:1 (2:4)

 

Виктория Пилзен - Копенхаген 2:1 (5:2)

 

Щурм - БАТЕ 0:2 (1:3)

 

Удинезе - Арсенал 1:2 (1:3)