Гуардиола припомни за неотсъдените дузпи на "Сан Сиро"

снимка: БТА

Треньорът на Барселона Хосеп Гуардиола отпразнува своя мач номер 50 в Шампионската лига с важна победа 3:1 над Милан на „Камп Ноу", която класира каталунците за пети пореден път на полуфиналите в турнира.

 

Личната статистика на наставника пък е 31 победи, 14 равенства и само 5 загуби, откакто пое шампионите на Испания, Европа и света. Той не пожела да коментира дискусионната дузпа, отсъдена в полза на домакините в 43-ата минута и припомни ситуациите от първия мач на „Сан Сиро", когато беше създадено впечатлението, че съдията е спестил две дузпи в полза на Барса.

 

„Имаше две дузпи за нас и в първия мач, които не получихме, но не сме се оплаквали след края на мача", каза Гуадиола. „Знам, че някои ще искат да си призная, че сме получили втората дузпа като подарък днес, но не забравяйте ситуацията с Алексис в първия мач, когато освен наказателен удар, можеше Кристиан Абиати да бъде изгонен за нарушението си."

 

Треньорът на Барселона не пожела да коментира и оплакванията на Златан Ибрахимович и Масимилиано Алегри именно за дузпите след края на мача. Той само сподели, че уважава противниците си и направи съпоставка с полуфинала срещу Интер преди две години, когато „нерадзурите" детронираха еврошампиона по пътя си към знаменит требъл.

 

„Сезонът до момента се развива отлично за нас - вече спечелихме три трофея, предстои ни финал за Купата на краля, в битката за титлата сме и продължаваме напред в Шампионската лига.

 

Хората могат да кажат каквото си поискат - че сме получили подаръци днес, но за пети пореден път ще играем на полуфинал в турнира и аз съм горд от играчите си. Не мисля, че сме фаворити в надпреварата, защото тук са още Байерн Мюнхен и Реал Мадрид.

 

Заслужавахме да се класираме, защото отправихме 21 удара към вратата на седемкратен шампион на Европа, какъвто е Милан. В двата общо изстрелите ни бяха 35, а днес те имаха само три.

 

Много трудно е да повториш големите си успехи, а ние за три години триумфирахме два пъти в Шампионската лига. Има различни периоди в един сезон и във футбола най-трудно е да продължиш да печелиш, когато неколкократно си печелил всичко.

 

Знаем, че трябва да се представим на най-високото си ниво, за да достигнем финала в Мюнхен. Нашите играчи са фантастични, но да постигнем нови успехи ще бъде много, много тежко", завърши Гуардиола.