Реал Мадрид сгъна АПОЕЛ за едно полувреме (ВИДЕО)

Испанският гранд Реал Мадрид вкара три гола за едно полувреме игра и повали с 3:0 кипърския АПОЕЛ, на практика обезмисляйки реванша на "Сантяго Бернабеу". Първата част в Никозия завърши при нулево равенство, въпреки някои изгодни шансове пред "лос бланкос", но след почивката футболистите на Жозе Моуриньо бяха безкомпромисни.


Карим Бензема отбеляза две попадения във вратата на АПОЕЛ, а едно добави и оставеният на пейката тази вечер Рикардо Кака.


Жозе Моуриньо направи някои изненадващи рокади в своя титулярен състав, като място сред стартовите единадесет получи турският национал Нури Шахин, който иначе рядко попада в плановете на португалеца. Карим Бензема и Гонсало Игуаин стартираха рамо до рамо в атаката на "белите", като бяха активно подпомагани от Кристиано Роналдо и Месут Йозил. Рикардо Кака остана на пейката, но раздвижи играта на Реал през втората част.


През първата част Реал Мадрид стигна до няколко шанса за отбелязване на гол, но и с известна доза късмет, кипърците се прибраха на почивка без инкасиран пасив. Още в 9' стражът отрази изстрел на Бензема, а три минути по-късно трябваше да се намесва и при удар на Йозил. Последваха нови атаки на мадридчани, като първо Коентрао стреля в аут, а малко след това и Игуаин не успя да засече в мрежата негово центриране.


До края на първата част Реал Мадрид сътвори още няколко голови ситуации пред вратата на Киотис, но вратата на АПОЕЛ някак оцеля. В 28' Шахин изведе Роналдо на добра позиция, но головата машина на "лос бланкос" не успя да преодолее Киотис. В 33' Карим Бензема също имаше отличен шанс да отбележи, но французинът не успя да го стори, въпреки факта, че получи на тепсия едно подаване от Шахин.


И ако през първото полувреме късметът спаси АПОЕЛ от гол, то след почивката всичко си дойде по местата. Още в началните минути на втората част Бензема и Роналдо стреляха, но ударите им излязоха в аут.


Последваха нови атаки на "белите", но отбраната на кипърците продължаваше да действа смело, на този етап отразвайки набезите на гостите. В 64' Моуриньо извърши двойна смяна, като в игра се появиха Марсело и Кака. Това раздвижи сериозно играта на "кралския клуб", а резултатът не закъсня.


В 74' Реал Мадрид най-сетне откри, като точен за 0:1 бе Карим Бензема, който се реваншира за пропуска си през първата част. Французинът получи страхотно подаване от Кака и с глава засече топката зад Киотис, вкарвайки за 0:1.


Последваха още няколко опасни ситуации пред Киотис, който капитулира за втори път в 82'. Второто попадение на Реал бе изработено от две от резервите на Жозе Моуриньо - Марсело и Рикардо Кака, като първият намери втория в наказателното поле на АПОЕЛ, а бразилецът бе точен, отбелязвайки за 0:2.


Крайното 0:3 в полза на "лос бланкос" бе оформено в 90', когато Бензема отбеляза втория си гол в срещата. Комбинация на Йозил и Роналдо намери французина на позиция, идентична на тази от първата част, като този път бившият таран на Лион не сбърка.