Гарет Бейл твърди, че Уелс не се страхува от Англия

галерия:

Уелс прекрати негативната си поредица в евроквалификациите с победата 2:1 над един от фаворитите в групата Черна гора и вече гледа с по-голямо самочувствие към двубоя на „Уембли" срещу Англия. „Трите лъва" се нуждаят от победа, за да си осигурят предсрочно класиране за Европейското първенство догодина, но поради доброто представяне на съседите им в мача срещу черногорците, успехът на англичаните не изглежда гарантиран.

 

Звездата на Уелс Гарет Бейл бе основна фигура в знаменития мач, спечелен с 2:1 на 2-ри септември, който маркира първата победа на треньора Гари Спийд начело на националите от Кардиф.

 

„Знаем, че срещу Англия ще бъде много трудно, но няма да ги превъзнасяме", сподели Бейл. „Мачът с Черна гора показа, че отборът ни има потенциал и изглежда силен. Определено бъдещето за нас вече изглежда по-ярко, защото имаме по-добър състав."

 

„Вярно е, че сме аутсайдери срещу когото и да се изправим, но ще извлечем максимума от този факт. На тренировките пробвахме някои положения, които ни провалиха срещу Англия у дома. Прогресираме много и го доказахме срещу Черна гора."

 

„Неслучайно черногорците са в топ 20 на света, а ние контролирахме двубоя с тях. Определено се нуждаехме от подобна победа", завърши Бейл.

 

Последният мач на тима на Уелс в евроквалификациите ще бъде срещу България на стадион „Васил Левски" на 11-ти октомври, като „лъвовете" се наложиха с 1:0 в Кардиф, благодарение на гола на Ивелин Попов, който маркира първата победа на Лотар Матеус начело на националите ни.

 

В момента Англия е лидер в група G с 14 точки, следвана от Черна гора с 11. Швейцария и България имат по пет, но „часовникарите" са изиграли мач по-малко от нас. Уелс продължава да бъде на последната позиция, но вече събра три пункта в актива си и застрашава четвъртото място на трикольорите ни.