Лотар Матеус обяви националите за двубоите с Англия и Швейцария

галерия:

снимка: ройтерс

Селекционерът на Българския национален отбор Лотар Матеус определи група от 21 футболисти, които ще се съберат на лагер в Правец за европейските квалификации с Англия и Швейцария.

 

Сред избраниците на Матеус попаднаха дебютантите Цветомир Цонков (Черноморец Бургас) и Георги Божилов (Черно море), а след дълго отсъствие в отбора се завръщат защитниците Валентин Илиев (Стяуа), Александър Тунчев (Кристъл Палас) и халфът Георги Сърмов (Касъмпаша).

 

От първоначално обявения разширен състав от 30 футболисти Матеус изключи Румен Трифонов (ЦСКА), Владимир Гаджев , Пламен Илиев (Левски), Иван Стоянов (Алания, Русия), Георги Миланов, Момчил Цветанов и Александър Цветков (Литекс), Александър Тонев (Лех Познан) и Георги Терзиев (Черноморец). Националите ще направят първа тренировка днес от 18.30 часа.

 

Дългоочакваният двубой с англичаните е на 2 септември в 21,15 часа на стадион „Васил Левски". Националният тим има нужда от подкрепа на феновете и победа за вдигане на самочувствието. Специално за този двубой от БФС пуснаха в продажба фен артикули свързани с двубоя. Следващата ни среща като гости на Швейцария е на националния празник - 6 септември от 21:30 часа на стадион „Сейнт Якоб Парк" в Базел.

 

В класирането в група G България е на предпоследно място с 5 точки, колкото има и Швейцария. Пред нас са отборите на Англия и Черна гора, които имат по 11 точки.

 

 
ВРАТАРИ
1. Николай Михайлов (Твенте, Хол)
2. Владислав Стоянов (Шериф, Мол)
ЗАЩИТНИЦИ
3. Иван Бандаловски (ЦСКА)
4. Живко Миланов (Васлуй, Рум)
5. Николай Бодуров (Литекс)
6. Иван Иванов (Партизан, Сърбия)
7. Валентин Илиев (Стяуа, Рум)
8. Александър Тунчев (Кристъл Палас, Анг)
9. Костадин Стоянов (ЦСКА)
10. Петър Занев (Литекс)
ПОЛУЗАЩИТНИЦИ
11. Станислав Манолев (ПСВ, Хол)
12. Стилиян Петров (Астън Вила, Анг)
13. Благой Георгиев (Терек, Рус)
14. Цветомир Цонков (Черноморец)
15. Георги Сърмов (Касъмпаша, Тур)
16. Маркиньос (Анортозис, Кип)
17. Ивелин Попов (Газиантеп, Тур)
НАПАДАТЕЛИ
18. Мартин Петров (Болтън, Анг)
19. Спас Делев (ЦСКА)
20. Цветан Генков (Висла, Пол)
21. Георги Божилов (Черно море)