Стекеленбург кацна в Рим, подписва с Рома днес или утре

галерия:

Отборът на Рома се е договорил с холандския Аякс за трансфера на вратаря Маартен Стекеленбург, като стражът е кацнал снощи в Рим.


Националът на „лалетата" е кацнал снощи в 22:30 часа на летището „Леонардо Да Винчи" в италианската столица, като неговото пристигане е било посрещнато от бурна радост от феновете на „римските вълци". Почитателите на Рома веднага са подарили един шал на тима на Стекеленбург, като той бързо го е сложил на врата си.


Независимо, че за момента няма никаква официална информация относно стойността на трансфера се смята, че холандският вратар ще струва на италианците около 6 милиона евро, плюс бонуси свързани с неговото представяне.


Днес Стекеленбург ще премине медицинските тестове в тима на Рома, като ако всичко е наред се очаква той да подпише договорът си с отбора още днес или най-късно утре.


Медиите в Холандия очакваха, че стражът ще изиграе поне още един мач за Аякс, като им помогне в битката за Суперкупата на страната срещу Твенте, но треньорът Франк Де Бур разкри, че вратарят вече е изиграл последния си двубой за легендарния тим.


„В момента Стекеленбург мисли за бъдещето си в Рома и няма да играе повече за нас", сподели наставникът на Аякс.