Буфон възмутен от начина, по който медиите в Италия отразяват скандала с уредени мачове

галерия:

снимка: Reuters

Вратарят на Ювентус Джанлуиджи Буфон заяви, че е възмутен от начина, по който италианските медии отразяват скандала с уговорени мачове, който разтърси футбола на Апенините.

 

Наскоро няколко бивши и настоящи футболисти бяха арестувани за предполагаемото им участие в скандала и Буфон е много разстроен от италианските медии, които според него веднага са побързали да лепят етикети без никакви доказателства.

 

"В последните години нещо подобно се случи и с мен и незабавно бях набеден за виновен за нещо, в което нямах абсолютно никакво участие", каза Буфон, цитиран от ANSA.

 

"Съществува риск да бъда опетнена репутацията на някои хора за дълго време и след това, ако срещу тях няма доказателства - ще видим имената им изчистени в някоя малка статия на задните страници", добави италианският национал.

 

Буфон стигна по-далеч като направи сравнение между отразяването на скандала от медиите и показването на мъртвите тела на фашисткия лидер на Италия Бенито Мусолини и любовницата му на площад "Пиацале Лорето" в Милано през април 1945-а.

 

"Италия продължава да е същата от времето на "Пиацале Лорето". Въпреки всичките години, които са минали оттогава, ние продължаваме да изтипосваме някое име на първа страница и всичко около него е покрито с кал".