Давид Де Хеа подписа с Манчестър Юнайтед

галерия:

снимка: БТА

Манчестър Юнайтед официално завърши третия си трансфер през лятото, след като се сдоби с подписа на вратаря на Атлетико Мадрид Давид Де Хеа. 20-годишният испански талант ще се подвизава на „Олд Трафорд" в следващите пет години, стана ясно от официалния сайт на клуба.

 

„Чувствам се горд и нямам търпение да започна игра", сподели щастливият Де Хеа пред MUTV. "Когато те иска толкова голям отбор като Юнайтед, си много, много щастлив. Техният интерес към мен ми служеше като още по-сериозна мотивация да показвам какво мога на терена. Привилегия е да съм част от тим като Манчестър и ще дам най-доброто от себе си."

 

Де Хеа е третото ново попълнение за тима - преди него „червени дяволи" станаха Фил Джоунс от Блекбърн и Ашли Йънг от Астън Вила. Испанският голкипър ще се присъедини към предсезонната подготовка на тима следващия месец. Де Хеа стана европейски шампион с Испания в първенството на Стария континент за младежи, което приключи преди няколко дни.

 

Миналият сезон вратарят помогна на Атлетико да триумфира в турнира Лига Европа и се представи на ниво във всичките мачове, като също така спечели и Суперкупата на Европа с „дюшекчиите".