Алкантара: Искам да бъда запомнен от феновете

галерия:

 

Младият талант на Барселона Тиаго Алкантара, който в последните седмици стана жертва на доста спекулации относно бъдещето си, даде интервю за испанската агенция EFE.

 

Той сподели, че може и да напусне каталунците, защото целта му е да играе редовно. Той иска да стане известен футболист, който да е радва почитателите на футбола.

 

„Медиите лъжат, като казват, че искам да играя само за Барса. Моята мечта е да направя име във футбола. Искам да стана играч, който хората да запомнят, който да радва почитателите на този спорт", заяви той.

 

„Футболът ме прави щастлив. Когато играя забравям всичко около мен. За мен този спорт стана всичко, защото когато съм на терена живея истински пълноценно", добави младокът.

 

Относно привличането на Сеск Фабрегас, който ако пристигне на „Ноу Камп" ще лиши Алкантара от шансове да стане титуляр за Барса, той бе пасивен. „В момента това не ме интересува. Договорът ми е за още две години, което ми дава сигурност за бъдещето. Сега единствената ми цел е да се представя добре за националния отбор до 21 години", сподели той.

 

В същото време испанските медии гръмнаха с новината, че каталунците са харесали бразилски талант от Сао Паоло, който също играе като халф. Кашемиро, който е на 19 години, е сред най-преспективните играчи в бразилското първенство, което е хванало окото на Барса. Ако той бъде привлечен, което ще струва на каталунците около 5 милиона евро, то оставането на Алкантара на „Ноу Камп" ще стане безмислено.