Кени Далглиш радостен от бързото възстановяване на Стивън Джерард

галерия:

Мениджърът на Ливърпул Кени Далглиш сподели своята радост от бързото възстановяване на звездата на мърсисайдци Стивън Джерард. Специалистът се надява, че капитанът ще бъде в оптимална форма преди началото на сезона и ще може да помогне на своя тим да се бори за предно класиране в Премиършип.

 

Една много неприятна контузия в слабините съкрати доста сериозно сезона за Джерард, като той изигра последния си мач за миналата кампания през месец март срещу Манчестър Юнайтед, а от тогава се лекува.

 

Но сега халфът се възстановява много бързо от операцията на слабините, факт който много радва мениджърът на Ливърпул. Далглиш, който успя да вдъхне живот на изпадналия в сериозна криза отбор, се надява, че капитанът ще успее да влезе във форма достатъчно бързо, за може да играе още в първия двубой за сезона срещу Съндърланд.

 

„Все още не е ясно дали е възможно Джерард да играе от самото начало, но това е моята надежда. Нещата се развиват добре за него, като се молим всичко да продължи така и той да може да тренира активно съвсем скоро. На него му трябва малко повече късмет, защото контузиите много го мъчат", сподели пред сайта на отбора Далглиш.

 

Мениджърът коментира и възможните нови попълнения в тима, но отказа да каже кои играчи са неговите основни цели.

 

„Не искам да посочвам конкретни имена. В момента се опитваме да купим няколко човека, но същевременно доста отбори искат играчи от моя отбор. Не искам да започвам поредната доза спекулации, за това ще говоря когато подпишем с някого", обясни специалистът.