Тренто надигра Верона в мач без значение от Серия А1

снимка: trentinovolley.it

Итас Диатек Трентино (Тренто) постигна успех с 3:1 при гостуването на Марми Ланца Верона в мач от 25-ия кръг на редовния сезон в Серия А1.

 

Треньорът на вече бившите европейски шампиони Радостин Стойчев не разчиташе за този мач на капитана Матей Казийски, а Цветан Соколов се включи за малко в 3-ия гейм и се отчете с 1 точка при атака по диагонала.

 

Тренто спечели първата част повече от убедително след 25:14, но във втория сет отстъпи с 21:25. Все пак, лидерът не допусна изненада с 25:18 и 25:23 в оставащите части и спечели трите точки.

 

Мачът продължи час и 45 минути, а топреализатор за Тренто стана чешкият нападател Ян Щокър, който наниза впечатляващите 27 точки.

 

Кубинецът Османи Хуанторена, който от следващия сезон ще играе в Зенит, се отчете с 18 пункта за успеха на италианците.

 

Тренто вече има 23 победи и 2 загуби, като продължава да бъде убедителен водач в класирането с 67 точки - на 13 от втория Лубе Банка Мачерата един кръг преди края на редовния сезон.

 

„Беше важно да спечелим този мач и да направим добро впечатление пред многобройните си фенове, които пропътуваха цялото това разстояние до Верона, въпреки че мачът нямаше голямо значение", каза наставникът на Тренто Радостин Стойчев.

 

„Успяхме да спечелим мача в четири сета, което беше важно, защото на тренировките показахме същата мотивация. Показахме силен характер в трудните ситуации по време на срещата, особено в края на четвъртия сет (който бе най-дългият от всички и продължи 30 минути).

 

Тимът на Ланца игра много добре и ни затрудни с посрещането си", завърши Стойчев.