България излиза с бели екипи срещу Германия

галерия:

снимка: fivb.org

Националният отбор на България, излиза в третия си мач от Европейското първенство в Чехия и Австрия срещу Германия от 16.00 часа българско време. Срещата ще се предава директно по БНТ 1. Нашите обличат белите екипи. 

 

Тази сутрин момчетата на Радостин Стойчев се събраха на видео разбор, а след това направиха само занимание във фитнеса, заради ранното начало на мача.

 

България вече си осигури участие в следващата фаза на турнира с победата над еврошампиона Полша вчера. Според формата на турнира напред продължават първите три отбора от всяка група. Първенците отиват директно на ¼ финал, докато заелите второ и трето място ще играят осминафинален плейоф.

 

България има шанс да спечели и първото място в нашата група D, но това ще стане след задължителна победа с 3:0 над Германия и успех на Полша над Словакия.

 

Второто място в групата е може би най-нежеланото от всички отбори, защото ако премине плейофите, то тогава ще срещне на четвъртфинала тима на Русия. Все пак всичко е въпрос на догадки, след като руснаците имат двубой с Чехия който ще реши първото място в тяхната група.

 

Първото място в нашата група гарантира ¼ финал срещу победител от плейофа, където ще се срещнат третия в нашата група или втория в група B (Русия или Чехия).