Русия разби Бразилия с 3:0 и загря за полуфиналите в Световната лига

снимка: fivb.org

 

Националният отбор на Русия победи с 3:0 гейма световния шампион Бразилия в последен мач от втората фаза на Световната волейболна лига в Гданск Полша, като в отделните части руснаците се наложиха с 25:20 25:20 25:17, и затвърдиха първото си място в група F.

 

Двата отбора си бяха осигурили място на полуфиналите още след вторите срещи в групата, но мнозина определяха сблъсъка помежду им като финала преди финала. С тази победа „сборная" се класира на първо място в групата с актив от девет точки, а тима на Бразилия остана втори с пет пункта.

 

Най-добре за „селесао" се представи Леандо Висото, който отбеляза 12 точки, след като направи 11 добир атаки и една успешна блокада, докато за „сборная" с най-много точки, 11, завършиха Максим Михайлов и капитанът на тима Тарас Кхтей. Участие в срещата не взе най-добрия волейболист за отбора на Бразилия-Жиба.

 

В първия полуфинал, който ще се изиграе на 9 юли от 18:00 часа българско време, възпитаниците на наставника Владимир Алекно ще се изправят срещу втория от група Е, където е тимът на България, който също има шансове да се пребори за място на полуфиналите, след като разполага с една точка и при победа днес над отбора на Италия с 3:0 или 3:1 гейма и загуба на Полша от Аржентина със същия резултат, ще заеме второто място.

 

В другата полуфинална среща на 9 юли от 21:00 часа сили ще премерят отборите на Бразилия и Аржентина.