Бразилия отнесе Пуерто Рико с 3:0 за 68 минути

снимка: fivb.org

Световният шампион и хегемон в Световната лига Бразилия за пореден път не остави шансове на конкуренцията си в Група А, като срази с 3:0 Пуерто Рико за отрицателно време - само час и осем минути. В първия гейм превъзходството на „селесао" бе повече от внушително и гостите от Централна Америка успяха да отбележат само 10 точки. В следващите два домакините си извоюваха победата с по пет пункта разлика за крайното 3:0.

 

Това бе втора победа за „кариоките" за уикенда срещу този съперник и те се сбогуваха с родните си фенове, тъй като изиграха последния си мач у дома в турнира. Бразилия спечели седмата си победа пред почти 11 000 зрители в Сао Пауло и вече има 21 точки на върха в Група А. Втори в подреждането е тимът на САЩ с 15, а еврошампионът Полша има 12. Пуерто Рико все още не е събрал точки в актива си и продължава да се държи като тотален аутсайдер.

 

Топреализатор на срещата стана капитанът Жилберто Годой Фильо - Жиба с 11 точки, дошли след девет успешни атаки, една блокада и един ас. Синди дош Сантош Жуниор се отчете с 9 за победителите, колкото записаха и пуерториканците Хуан Фигероа и Роберто Мунис.