Лидерът Хуан Карлос Наваро заслужено бе избран за MVP на Евробаскет 2011

галерия:

снимка: fibaeurope.com

Описван от треньора си като „артист" на паркета, капитанът на националния отбор на Испания - Хуан Карлос Наваро прибави поредното ценно индивидуално отличие в богатата си витрина от трофеи, редом със златния медал от изминалото Европейско първенство в Литва.

 

Испанецът, известен с прякора „Ла Бомба", заслужено бе избран за най-полезен играч (MVP) на турнира, заради сериозния си принос за стабилните изяви на тима в решителната фаза на шампионата на Стария континент.

 

Наваро избухна с 26 точки на 1/4-финала срещу Словения преди дни, а оттогава насам той само надгради страхотното си постижение. Наваро изигра един от най-добрите мачове в кариерата си и бе истински лидер за Испания в срещата от Топ 4 срещу Македония, нанизвайки 35 точки за успеха на бъдещите шампиони, а в снощния финал, капитанът отново бе над всички с 27-те си пункта, които отказаха тима на Франция от амбицията да вкуси шампионския триумф.

 

В идеалната 5-ца на турнира намери място и още един испанец - звездата от НБА Пау Гасол, който заедно с брат си Марк, бе безпощаден в борбите под коша по време на надпреварата в Литва.

 

Ето как изглежда идеалният отбор на Евробаскет 2011:
Тони Паркър (Франция)
Бо Маккейлъб (Македония)
Хуан Карлос Наваро (Испания)
Андрей Кириленко (Русия)
Пау Гасол (Испания)