Левски Волей отново събира национали, започва с контролите от утре

галерия:

снимка: Булфото

Мъжкият отбор на Левски Волей (София) включва контроли към предсезонната си подготовка, съобщиха за BGvolleyball.com от клуба

 

Досега Сините не са имали проверки, тъй като за новият сезон тимът бе сформиран най-късно от всички отбори, като до последно не се знаеше кои волейболисти ще останат и кои ще напуснат състава. Така, след оттеглянето Борислав Георгиев и Венцислав Рагин, които се върнаха в Славия (София), към левскарите се присъединиха отново националите Георги Братоев и Владислав Иванов, които останаха без отбори в чужбина.

 

В редиците на Левски Волей се завръща и преотстъпения на Белите Василий Петров, който се раздели с близнака си Цветан Петров през изминалия шампионат и двамата играха един срещу друг в Суперлигата. С левскарите тренира също бившият национал Николай Найденов, който бе в Иран през изминалото първенство. Селекцията се допълва и от младежкият национал Георги Топалов, който идва от Арда (Кърджали). Неговият статут обаче все още не е изяснен и все още не е преотстъпен на тима.

 

В треньорското ръководство също настъпиха промени, като досегашният селекционер Николай Желязков обяви, че ще си търси работа в чужбина. Неговото място най-вероятно ще бъде заето от досегашният играещ помощник Георги Петров, като се очаква тези дни това да бъде потвърдено официално.

 

В края на седмицата Сините ще изиграят първите си контроли, като в четвъртък ще срещнат Пирин Балканстрой (Разлог), а в петък Монтана (Монтана). И двата мача ще са на софийска територия, като ще се играят в столичната зала Сиконко.