Дирк Новицки бе избран за MVP на финалите в НБА

галерия:

снимка: БТА

Звездата на новия шампион на НБА Далас Маверикс - Дирк Новицки бе избран за най-полезен играч (MVP) на финалите в НБА. Германският ветеран стигна заслужено до отличието, след като бе с основен принос за историческата първа титла на Далас. Това е втора подобна награда за Новицки, който бе определен за MVP в редовния сезон на НБА през 2007 година.

 

Новицки се прояви като истински лидер, след като превъзмогна контузия и болест, за да поведе Далас към фантастични обрати в последната четвърт на предишните им двубои след изоставания с 12, 9 и 4 точки.

 

Германският национал вкара победния кош в мач номер 2 от финала с лявата ръка, въпреки че беше скъсал сухожилие в средния пръст на тази си ръка в първата среща. Той също така отбеляза 10 от всичките си 21 точки в мач 4 - в последната му част и помогна за обрата на Далас, въпреки че играеше с висока температура, заради възпаление в синусите.

 

"Още не мога да повярвам, че спечелихме титлата. Силата ни се криеше в това, че бяхме силен колектив през цялото време. Бяхме заедно. Много съм щастлив за Джейсън Кид, защото той заслужава напълно този пръстен. Тази титла е и за феновете на Далас, които винаги са ни подкрепяли", заяви щастливия Дирк Новицки, след последния шести мач от финала, в който той се отчете с дабъл-дабъл от 21 точки и 11 борби.