Фотофиниш реши световната титла на 400 метра при жените

снимка: БТА/AP

Световната шампионка за 2007-ма година от Великобритания Кристин Охурогу спечели по инфарктен начин втората си титла в бягането на дългия спринт 400 метра за жени на Световното първенство по лека атлетика в Москва.

 

Охурогу, която даде заявка за силен резултат още в сериите на дисциплината, спря хронометрите на 49.41 секунди и постави национален рекорд на страната си.

 

Тя стигна до първото място със силен финален спринт и изпревари с няколко сантиметра Амантле Мончо от Ботсвана, която също завърши с време 49.41, но фотофинишът отреди златния медал за британката.

 

Кристин Охурогу е олимпийска шампионка в дисциплината от Пекин 2008, а на миналогодишната Олимпиада в Лондон грабна сребърния медал.

 

Домакините от Русия също имаха основания за радост, защото Антония Кривошапка стигна безапелационно до бронзовия медал с време 49.78 секунди.

 

Тя изпревари ямайката Стефани МакФерсън, която остана в подножието на медалите с 49.99 секунди.

 

Американките претърпяха пълен крах и не можаха да минат границата от 50 секунди, като Наташа Хейстингс свърши силите си при излизането от последния вираж и приключи 5-та с 50.30, докато Франсина МакКорори остана 6-та с резултат 50.68 секунди.

 

Рускинята Ксения Рижова завърши на 7-мо място с 50.98, а последна остана Новлийн Уилямс-Милс от Ямайка с 51.49 секунди.