Дария Домрачова с втора победа за сезона

снимка: БТА

Представителката на Беларус Дария Домрачова постигна втора победа за сезона в Световната купа по биатлон при жените, след като спечели в дисциплината 10 километра преследване в австрийския зимен център Хохфилцен, предаде БТА. Българската представителка в този старт Ния Димитрова не стартира.

 

Домрачова успя да се наложи над Олга Зайцева и Магдалена Нойнер, които изпревари във финалния спринт. Беларуската състезателка преодоля дистанцията за 29:34,4 минути, като пропусна две мишени при четирите си изпълнения от огневия рубеж.

 

Нойнер вървеше към третата си победа за сезона, но две грешки в последната й стрелба доведоха до две наказателни обиколки, които тя не успя да компенсира. Тази ситуация позволи на Домрачова и Зайцева да я изпреварят и да завършат преди нея в крайното класиране.

 

Накрая победителката заслужи успеха днес със силно каране, като във финалния спринт отнесе Зайцева. Времето на рускинята, останала на 2-о място, е 29:34,7 минути и един пропуск от четирите стрелби. Нойнер пък финишира с време 3,1 минути по-слабо от това на Домрачова и два пропуска в стрелбите. След това се наредиха Андреа Хенкел (Германия), Анна Богали (Русия) и Олга Вилухина (Русия).

 

В генералното класиране за Световната купа при жените води Нойнер с 264 точки, пред Каиса Макарайнен (Финландия) с 229 т. и Дария Домрачова с 225 т. Четвърта е Тора Берген (Норвегия) със 183 т., а пета - Олга Зайцева със 167 т.