7 гола и 1 милион долара за Тихоокеанската дивизия в "Мача на звездите" в NHL

снимка: twitter.com

Отборът на Тихоокеанската дивизия надви с 5:2 сборния тим на Атлантическата дивизия във финала на "Мача на звездите" в Националната хокейна лига на САЩ и Канада. Двубоят се игра в емблематичната зала "Амали Арена" в Тампа (Флорида) пред погледа на 19 хиляди екзалтирани привърженици.

Рикард Ракел вкара два гола, а Брок Бьозер, Джони Гудро и Дрю Дъфти добавиха по една шайба за победителите. Марк-Андре Флюри и Майк Смит пък пуснаха само четири гола в двата мача на шампионите, благодарение на което съставът на Тихоокеанската дивизия ще си раздели наградния фонд в размер на 1 милион долара. 

MVP на целия турнир стана Брок Бьозер от Ванкувър, след като вкара гол не само във финала, но и при победата с 5:2 срещу Централната дивизия на полуфиналите. 

Уикендът на звездите започна с концерт на открито на инди-поп бандата "Fitz and the Tantrums", който бе последван от тридневни увеселения за феновете и традиционните индивидуални състезания между играчите. Тампа предложи на феновете и годишния фестивал и парад "Gasparilla Pirate Invasion", който привлече близо 200 хиляди души в центъра на града. Преди финала пък всички играчи влязоха в "Амали Арена" по червен килим.

През 2019 домакин на събитието ще бъде Сан Хосе (Калифорния).