6000 евро на месец за Еуженио под Аязмото

Португалецът Педро Еуженио, който в събота се завърна в Берое, ще взима месечна заплата в размер на 6000 евро, информира "Тема Спорт". Това ще е негов трети период при заралии, след като за първи път бе в тима през сезон 2012/13.

Отделно Еуженио има вписани бонуси към договора си със старозагорци, които могат да направят доходите му още по-сериозни. В Берое има и други футболисти, които заработват по над 10 000 лева месечно.

Атакуващият халф избра да носи пак зеления екип пред опцията да премине в Ботев Пловдив. „Канарчетата” са му предложили по-ниска заплата и той е отказал. Затова „жълто-черните” привлякоха Карачанаков.

Още след разтрогването на договора си с турския втородивизионен Алтай, в началото на януари Еуженио е получил оферта от Берое. Именно заралии са били най-настоятелни да го имат в състава си. Така Еуженио за втори път се завръща в Берое като свободен агент. През изминалия се­зон той взе участие в 32 мача за зелено-белите, в които реализира 16 попадения. Преди това има още 22 мача и 3 гола за тима.

Освен в Берое Еуженио е работил с Александър Томаш и във Верея. Очаква се португалецът да направо своя неофициален дебют в сряда срещу полския Заглембе Любин в Турция.