5 наши девойки ще боксират за медалите на европейското в София

снимка: bgboxing.org
5 българки ще боксират в спор за медалите днес в третия ден на европейското първенство за момичета и девойки, което се провежда в зала „София“.
 
Във вечерната сесия от 18 часа ще се изиграят 1/4-финалните мачове в 6 от 10-те категории при девойките (до 18 г.). Сеансът ще бъде открит с двубоя на двукратната ни еврошампионка Еми-Мари Тодорова, която ще направи своя дебют на шампионата в София срещу Елизабет Буулс от Англия в кат. до 48 кг. 
 
Горяна Стоева излиза срещу Волха Церехава от Беларус в кат. до 51 кг. Елина Георгиева среща Уладзислава Каласкова също от Беларус в кат. до 54 кг. Пламена Иванова ще има тежка задача срещу Людмила Воронцова от Русия в кат. до 57 кг, а Аслъхан Мехмедова излиза срещу Кетълин Фелан от Ирландия в кат. до 64 кг. При победа боксьорките ще си осигурят най-малко бронзово отличие от първенството. 
 
Преди това обаче в следобедната сесия от 14 часа ще се изиграят срещите при момичетата (до 16 г.) За първите си срещи на шампионата на двата ринга в зала „София“ ще излязат Йонона Йорданова срещу украинката Снижана Маудза (кат. до 52 кг) и Ева Порумова срещу Яна Мешчерина от Русия в кат. до 54 кг.