4 години след инцидента: 20 милиона за лечение на Шумахер и лъч надежда

снимка: twitter.com

Днес се навършват 4 години, откакто Михаел Шумахер изпадна в кома, след като падна на главата си по време на ски-ваканция във френските Алпи. За състоянието на седемкратния шампион във Формула 1 обаче не се говори нищо. Семейството му го пази от медиите и е обвило в мъгла състоянието на немската легенда в моторните спортове. До този извод стигна френското издание "Екип", което се опита да влезе в имението на Шумахер, но не успя.

Нито синът му Мик, който беше до Шумахер по време на падането, нито никой от семейството му не коментира състоянието на бившия пилот и не дава информация дали има някакъв напредък. Както знаете, състезателят на Ферари едва бе спасен от медиците. Той изгуби основни функции на мозъка и тялото и не е дал никакви признаци на пробуждане за тези 4 години, а апаратите го поддържат жив. Парите, които са похарчени за лечението му през тези 4 години, наброяват над 20 милиона долара.

Журналистите от "Екип" опитаха да пробият в дома му в Женева, където за него се грижат над 100 души. Семейството на немеца обаче е купило всички имоти, които заграждат имението им, за да могат да избегнат представители на медиите, желаещи да влязат. В момента, в който журналистите доближили загражденията, те били подгонени от черен "Мерцедес" с въоръжена охрана. Тя ги предупредила "да не създават напрежение".

Бившата говорителка на Шумахер - Забине Кем, даде лъч надежда на всички, които обичат немския пилот. "Никой журналист никога не е имал телефона на Михаел и никой не е успял да снима имението му отвътре. Личното пространство трябва да се спазва и това е закон в семейството. Трябва да опазим честта на Шумахер. В интерес на истината, има напредък, но това е много бавен процес", разкри Кем пред украинско издание, цитирана от "Гонг".