1500 лева глоба от съда за удар по съдия

снимка: Булфото

Районният съд във Варна наложи глоба от 1500 лева на 25-годишен футболист, причинил по време на мач лека телесна повреда на длъжностно лице - футболен съдия, съобщиха от съда.

Съдът освободи от наказателна отговорност играча и му наложи административното наказание. Инцидентът е станал на 3 май миналата година в село Гроздьово, по време на футболна среща между отборите на ФК Тополи от едноименното село и ФК Шерба от с. Гроздьово.

В 85-та минута от мача главният съдия отсъдил непряк свободен удар за гостуващия отбор и това предизвикало недоволството на подсъдимия футболист. Той започнал да заплашва и обижда длъжностното лице, при което бил санкциониран с жълт картон.

Наказанието още повече ядосало играча и той нанесъл няколко юмручни удара в лицето и рамото на рефера. Докато съотборниците му успеят да се намесят и предотвратят разрастването на конфликта, подсъдимият успял да ритне футболния съдия в гърба с бутонките си.

В резултат от ударите пострадалият рефер получил травматичен оток и кръвонасядания по лицето и рамото. Присъдата може да бъда обжалвана в 15-дневен срок.