15-годишното чудо Костюк продължава рейда си на Australian Open

15-годишната Марта Костюк продължава да навлиза в женския тенис с гръм и трясък, който дава отзвук по целия свят. Украинското чудо вече сензационно е в трети кръг на Australian Open. Непълнолетната тийнейджърка надви категорично с 2:0 сета (6:3 и 7:5) представителката на домакините Оливия Роговска и така приказката й в Мелбърн има нова глава.

Украинката мина през три съпернички в квалификациите, после победи в първи кръг, а сега смачка и фаворитката Роговска от Австралия. Младата тенисистка прави истински фурор на първия за годината турнир от Големия Шлем. 

Костюк е извън първите 500 в ранглистата, но това не й пречи да демонстрира страхотна игра. Марта размазва всичко по пътя си до момента с безкомпромисни форхенди и бедхенди от основната линия. Сервисът й също е мощен, а когато се налага излиза класно на мрежата и вкарва майсторски волета.

В мача срещу Роговска Марта Костюк пробиваше рано, а после срещаше трудности, но в крайна сметка със завидни за годините й здрави нерви приключваше сетовете в своя полза.

Така украинската сензация ще играе в трети кръг срещу своята сънародничка Елина Свитолина.