125 защитници не харесали на Белия

Старши треньорът на Ботев (Пд) Николай Киров е в задънена улица в опитите си да намери нов централен защитник за отбора. Именно това е приоритет номер 1 за него по време на зимната пауза. Белия всеки ден ходи на базата в Коматево, за да гледа на видео евентуални нови попълнения, пише „Меридиан мач“. От клуба разкриха, че вече около 125 централни бранители са минали през очите му, но нито един от тях не е изпълнил условията да има класа и да се вписва във финансовите критерии на клуба.

Припомняме, че бразилският бранител Рафаел де Соуза ще започне подготовка с „канарчетата“ от януари. Той обаче не е играл около 2 години заради серия от тежки травми и не е ясно дали на него може да се разчита на 100 процента. Иначе Белия иска да вземе поне двама добри стопера. Той се е отказал от идеята да привлича български такива. Николай Киров беше набелязал бранителя на Пирин Стилиян Николов, но той отиде в Септември. И резервата на „Герена“ Димитър Пиргов беше в списъка му, но и той няма да идва в Ботев.

Ако Белия така и не намери нов централен защитник, тази функция до края на сезона ще се изпълнява от ветерана Данчо Минев, който играе страхотно от началото на сезона. По-младият Радослав Терзиев бе ползван като титуляр в центъра на отбраната, но изявите му са под всякаква критика и феновете на Ботев се надяват той да си намери друг тим и повече да не им къса нервите.